Search Nornilia's Blog

When a son n a dad at home


B4 i start this entry...tq very much to my hubby coz taking care of Ahmad Hadif this morning till afternoon.....









Setelah aku membuka pintu...suasana sunyi sepi...tiada siapa di ruang tamu...mesti Hadif da sleep...aku kejutkan hsbd yg biase pretend to sleep klu nak bg Hadif tdo....maka panjang la laporan yg dibuat oleh hsbd aku...




1. Biasela dok ngan abah...semua bende dia nak suruh amik...lg2 klu dpt peluang masuk dlm bilik stor...akhirnya keluarla mcm2 isi stor tu...sbb ibu da lama "yoyokkan" brg2 yg boleh menyepahkan umah.... :)




2.... Yang bersepah di atas lantai itu ialah 3 pek susu sustagen Ahmad Hadif...kes suruh abah bukak sume susu2 dia...pastu sepahkan kotak







3...Depan mesin basuh...ada sabun basuh bju kt lantai yg da diexplore oleh Hadif...aku pun x tau la...klu dok ngan aku kt umah...tak de plak nak amik sabun la...yg lagi best....bukak2 toilet bowl ada plak botol syampu....




4...Muntah..tp ni bukan sebab lompat2...tapi sebab tersedak makan kerepek...




5...setelah muntah...mandi...akhirnya Ahmad Hadif Aiman pun tdo la...



Begitulah kisah abah yg menjaga hadif di rumah...disebabkan abah x nak Hadif menangis...abah pun follow je la ape Ahmad HAdif nak....tp abah ckp Ahmad panjat meja cermin...abah tunjuk rotan ...bru Ahmad Hadif turun.


0 Responses