Search Nornilia's Blog

Nillai 3...Here We Come

Smlm pagi aku gi Nilai 3 ...aku ajak skali kakak aku..blh la dpt2 kn idea drpd dia....last week da amik ukuran kt umah...so bole la tempah...b4 gi Nilai ...aku breakfast kt Restoran ABC Bandar Damai Perdana Cheras...erm..da lama x makan situ...dulu aku suka sgt ngan roti Nan n tandoori nye...tapi smlm aku order tosai je..while hsbd order mee goreng mamak..

Kul 1000 kiteorg memulakan perjalanan ke Nilai...dlm 1030 sampai la ke sana..keta still x banyak lagik..so ..bolelah pusing2...ngan keta b4 we decide nak gi kedai mane 1..memang banyak kedai...

Tujuan utama nak beli langsir n tempah skali...aku ni jenis x suka sgt nak survey byk2 tempat..lagi2 Hadif ada sekali...lambat2 kang meragam plak...2 kedai ake pegi...jumpe kain yg aku minat...tapi stop jap sbb hadif da Buang air plak...kna lah carik tandas...nasibla tandas dia ok...

Aku pegi ke kedai ke 3...tapi x menarik sgt..so amik keputusan beli kt 2nd kedai...aku memang suka kaler coklat...so beli la kain coklat gelap.... walaupun dinding cat ijau...(cat tu asal)...beli skali langsir bilik aku...aku teringin sangat nak langsir guna rod kayu...so aku tempah la gaya tu...

Nanti la kalau da pasang aku amik gambo nye...harap2 bile da dipasang cantik la...kt Nilai banyak kedai yg offer jahit dalam masa 2 jam..tapi olh krn kite da tempah kul 12...so dkt kul 5 baru siap...

after tempah langsir..mula lah carik barang2 lain..ape lagik..sambar la satu telekung....beli baju raya Hadif...malas nak tempah2....beli kan baju for my MIL.....beli baju tshirt kt umah...

Masuk gak ke Kedai Kawin...dah lame x masuk kt kedai2 gini..akak aku nak carik manik..so aku pun melilau kt situ...kot2 ade yg aku bole beli utk wedding my brther in law...ada lah berkenan kt satu souveneer tu...tapi aku x de lah bagi banyak sgt...yg tu aku ingat nak beli 100 je....saje..coz rekaan nya unik...aritu aku tanya warna tema gold...so bole lah kirenye..tapi x beli lagik pun...

Pastu gi la kt kedai perabot2 jati...kalau masuk kedai tu best skit..leh duduk 2...penat n panas...kiteorg makan kt Marrybrown...nak sejuk punye pasal...

Bile ptg..keta da penuh dah...HAdif pun da melalak....da penat n nak tido....so kul 530 kiteorg pun brtolak balik....sehari di Nilai...aku pun da lepak...masuk je keta..minum susu ....terus tdo..ooo....Letih!!!!!!!!! lama da x jalan2 banyak mcm ni.......
0 Responses