Search Nornilia's Blog

Hadif....Hadif

Minggu ni Hadif memang menguji kesabaran kiteorg.....da 3 hari hantar awl pg...malam baru dok umah..malam tu lah dia tunjuk perangai....smlm balik sek. aku gi beli mknan kt kedai....hsbd kt dlm keta coz malas nak panjat2 tanggga..Hadif biasela msti nak ikut...yg aku geram tu...time aku nak amik duit utk bayo kt kaunter...dia start nak berlari-belari....aku bukannya ape...klu dia blari kt kledai ...tiba2 ada org bwk makanan panas...tlanggar dia...kang org ckp aku gak tak pandai jaga anak....last week pun dia blari-lari kt kedai mkn...end up ngan muntah air milo b4 masuk keta lagi...nasibla gelap org x perasan...so...klu aku biarkan dia mcm tu...lain kali buat lagik..

Dulu mase hadif kna air panas ..bile ade family tau...mase tu ngan sape...ngn ibu..hai...ibu kna lagik...x reti nak jaga ank sorang pun...walhal mase dok kg...sthn lebih jaga sendiri..Alhamdulillah x de ape berlaku...

So smlm...bile Hadif nak blari je aku terus dukung dia masuk keta..apalagi...menjerit-jerit la kt dlm keta...nak beli makanan kt depan umah pun da susah...x nak dukung satu hal..pastu nak jln sendiri..menonong je...keta lalu lalang kt situ..tu yg risau...so mlm td asyik menangis jelah..x dpt kua punye psl...aku kalau dia da wat hal malas nak layan...hsbd la yg sabo melayan dia...

dah tu..perangai jelir2 lidah plak..mlm td tgh baring2..pegi pukul muka aku...siap ckp lg "adan te"...(padan muka)...mane blaja x tau la...last2 aku gi msuk bilik tdo...sedar2 hsbd ckp dia da tdo kt depan...kesian....bukan x kesian..tp nak marah x larat...kecik lagik...

Pagi tadik berdiscuss la kiteorg pasal Hadif...kita kna bacekan surah taha agaknya dlm air minum dia...hsbd siap tambah air zamzam lagik dlm susu...biar x nakal....ade gak jumpe amalan2 dr internet..lain kali aku post kn kt sini...

arini...aku x nak marah dia...n Hadif pun x nangis..aku anta dia balik dulu...coz hsbd pun da smpi umah..aku bli makanan sorang...dia x perasan aku nak gi kedai..so dia x delah ikut...dia kt taska nampak mcm da ok skit...cikgu2 dia pun da nampak frendly ngan dia...tapi tu la...byk ebnde yg menjd ikutan...kalau hantu tu...ape yg dia tak tau...mula dr Ceplos....mawas...antu...toyon..momok... ( x pnah pun ckp ade antu momok kat dia) tba2 je dia yg ckp...

Malam ni ok la Hadif...main2 air tu adelah..tp x delah mcm malam td..smpi aku pun da x larat...
Hadif..HAdif........Jadikla good boy...:)
0 Responses