Search Nornilia's Blog

Ujan ooo Ujan

Arini byk perkara unsangkarable la... pg tadi aku gi Endah Parade beli kotak utk pack brg. kt Thebox Company.Ni 1st time aku drive ke Sri petaling tu...Aku beli 2 sizes box..mini n small box..nak pack buku2... abisla RM 55

Bile on d way balik...sampai kt Kinrara langit itam je...aku x sangka la nak ujan tgh ari ni...b4 kua td sidaila baju kt kua.....harap2 sempat la sampai umah b4 ujan....tp bile sampai kt Puncak Jalil ujan sudah jatuh ...makin lama makin lebat...dah le aku x arif sgt jln kt situ....so bawak slow gile la....da sampai kt Lestari Perdana...wah.....saat mendebarkan...air naik plak...hsbd ckp x pe...blh...bwk gear rendah je...baca la Bismillah byk2...jgn la enjin mati.....rupe2 nye air tu tinggi la jugak...ngeri gak...Alhamdullillah lps....pasni klu ujan lebat x nak lah lalu situ...Selamat lah tiba di Equine semula...

Sampai umah tgk jelah baju2 ku yang kebasahan...dah kna wat keje 2 x...bagus ujan arini sbb kurangla jerebu...2, 3 ari ni pemandangan kabur je angkara jerebu.

ptg tadi hsbd aku mula mengemas segala buku dia...tp x settle lagi pun..masih mcm tongkang pecah dlm bilik...berkemas ngan Hadif....biasela...mulut kita pun turut penat..hihi
0 Responses