Search Nornilia's Blog

Tempat Makan Best.

Mee bandung....Gerai di simpang Kampung Sengkuang Batu Pahat

Chicken chop.....Chop n Stik Seri Serdang...cume kna tahap kesabaran menunggu yang tinggi...

Chicken chop n steak...Kat area Kompleks Peladang...dekat Malim Melaka...kedai ni tepi jalan sebelah kanan (dari bandar Melaka ) b4 traffic light ke Pulau Gadong...dekat je ngan umah my MIL

ikan bakar
Muar...Medan ikan bakar Sabak Awor...bestnye...terase sepoi2 angin laut bile malam2....open air

Melaka...kt pernu...agaknya kot..dah lama x makan

Bagan Lalang...Restoran H.M Sri Bagan Sdn Bhd..ujung skali sebelah kanan pantai....rege boleh tahan la...first time merase pepahat...

cendol....

Cendol madu Ejay...kt Parit Raja

Cendol kt tepi Sungai Melaka berdepan dgn bangunan2 merah tu...oh baru ingat nama...Cendol Ali Jinnah..

Cendol Leman Dawi..dalam usaha untuk merasai sendiri keenakannya

Lauk pauk tengahari

Restoran Selera Klasik Taman Equine...banyak pilihan dan regenye pun murah...tapi klu da seminggu 3 kali gi situ....cukup sebln...da jemu gak....

Restoran Chara Kampung Taman Equine..ni kedai alternatif bile da jemu kt Selera Klasik..bolehlah tahan...arini bru pi beli kt situ...sebab ade nasi impit n lodeh yg aku jadikkan lontong...

Mee goreng n rojak mamak
kat satu kedai lama di Pekan Seri Gading..nama owner nye tak ingatlah...cume kna besabar ngan kelembutan org tu menyiapkan order..hihi..

Satu kedai tersorok di Simpang Rantai Batu PAhat..nama kedai tu ade nama mcm kedai mamak sikit..Merican ke ape

Kt Kedai Zuleha Maju Taman Equine....rojak nya not bad....roti telur pun sedap...aku slalu order tosai je...

Roti nan n ayam tandoori
Restoran ABC Bandar Damai Perdana Cheras


Tapi ni berdasarkan tekak aku yg merasenye..mybe ade org yang x sama citarasa ngan aku...klu ade sesape tau tempat makan yg best...bolehlah share...aku memang suka mencari tempat makan yg dikatakan sedapa oleh org ramai...tp tu bile berWang banyakla..
0 Responses