Search Nornilia's Blog

Pinjaman Perumahan

Arini aku dapat surat dr Perbendaharaan...loan da appprove....aku kna hantar surat setuju terima n hubungi lawyer utk urusan cagaran....kna hantar surat terima dalam masa 14 hari dari tarikh surat...lawyer yg kiteorg appoint ialah Azlina&Associates branch Shah Alam.

Aku x pnah pun bersemuka ngan lawyer yg deal ngan kiteorg...b4 ni ex housemate aku salah sorang partner kt situ...so berhubung melalui dia..tp la ni dia da resign..so berhubung guna tel n dia pos dokumen guna courier...sign s&p pun kt Mc Donald Equine je..

Lawyer fees da bayo...hsbd aku siap mintak diskaun lg...coz tgk kt internet kata boel mintak diskaun..ade gak kwn2 ckp..lawyer dia bole bayo ansuran based on stages yg dia wat..ntah...so far..ok je...walau da bayo lump sum...

Sebenanye wat gov loan tak delah lama sgt...cuma proses b4 submit borang tu yg lama...lg2 kalau beli umah 2nd hand mcm kiteorg..mula2 ingat x yah wat penilaian sendiri pastu kna rupenya...gi kat Penilaian Bangi...tapi tokleh...coz umah tu dalam daerah Petaling..kna la gi Shah Alam...tu memakan masa 2 weeks...pastu tunggu plak owner lama settle amount kt bank ...hayo...tu la yg tertunggak dkat 2 bln...kalau beli umah baru x de la keje sgt...tp yg positifnya...beli umah ni...aku da x payah wat banyak renovation...kire xdelah major reno...

Doa2...cepatla settle loan aku ni...pas ni keje pack barang ...nasiblah nak pindah dekat...dlm 3km je dr umh sewa kite org ni..smlm my MIL da bwk kotak2 utk kite org....bole lah wat pack buku2 n majalah2....kalau nak kotak yg btul....ade jual kt company ni...

http://theboxcompany.com.my
0 Responses