Search Nornilia's Blog

MC vs Keje

Ni masalah yg dihadapi oleh hsbd aku...actually he's on leave lagi until July...tp oelh krn fully paid MC da tamat tempoh..so x dtg keje x dpt duit...mengikut kata dia...mula2 deduct annual leave..abis annual leave tolak gaji....huhu..

Aku kesian kt dia..klu gaji aku x stuck 2 bln ni dia x dapat gaji pun x pe....tp oleh krn aku x dpt duit ..kna trpaksala gi keje...pastu keje kt ofis pun da banyak trtangguh...olh krn dlm department tu cume dia sorang yg byk tau..so...slalu la kwn2 ofis call bile x dpt solve pblm....

Yg dia bengang tu sbb kna wat surat declare yg dia gi ofis atas kerelaan sendiri...n tak akan ambik ape2 legal action klu brlaku kemalangan or kecederaan...aku pu x tau....

Kalau la...aku punye income jln mcm biase mesti x payah susah2 gi keje...drive ngn bwk tongkat....ni duit simpanan pun da nipis...xkan nak korek lagik..Cume doa aku...cpt2 la sembuhkan suamiku dan kami sume diberikan kesihatan ..macam doa Hadif...

Aik kaki abah2 pat pat pat pat
Aik ibu
Aik Amad
Murahkan rezeki kami...
Amin
0 Responses