Search Nornilia's Blog

My Little Charming Prince

Ahmad Hadif Aiman B Mohd Dzulfadzli.....dah 2 thn 2 bln "baby ca" (baby besa) aku ni...aku ilih nama hadif sbb mase tu tgh cite "Dunia Baru"...so tpikatlah ngn nama tu...aku pun ade kwn yg ltk nama hadif sbb cite tu gak..Aiman? coz mase kt sek lama...ader anak murid aku yg pandai n handsome plak tu...so nk gak abadikan nama dia...hihi...tp smpi la ni...anak murid aku tu still knal lagik...jumpe kt mane2 tegur lagik cikgu dia...harap2 Hadif pun jadik camtu jugak...

Ahmad? yg terpuji...skng ni aku n hubby panggil dia Hadif or Ahmad...dia sendiri bahasakan diri dia Ahmad....walaupun nampk nama tu x glamer tp maknanye sgt baik... Alhamdulillah skng ni Hadif da dpt jumpe abah dia tiap ari...klu dulu weekend je abah muncul...bgn pagi isn..abah da tak de...so dptlah brmanja ngn abah slalu...sbb ibu garang..... :)

Alhamdulillah cpt gak Hadif brcakap...n skng ni da byk vocab dia...Hadif byk blaja sambil dlm keta nk gi taska...bace buku...n dia memang cpt ingat..maklumlah x de dosa...klu org da mcm kite ni...nk ingat byk bende pun susah..bagusnye Hadif ni suka bace buku..tp kna blikan buku yg bkulit tebal..klu x sekejap je da koyak...plg suka buku "Transport"...blh dikataakan sume transport dia tau namanye...dr kereta sampai la forklift....road scrapper...rocket... Buku tu kiteorg bli kt Bangi..mase tu nk birthday Hadif yg ke 2...sampai kt book fair tu ...trus amik buku tu..n x nak lepaskan...nasibla ibu abah dia ni berduit mase tu...klu kna time kering....haru2..xpelah...yg penting dia enjoy ngn buku tu....

Da 2 thn ni..dia da behave byk...klu dulu asyik berkepit aje ngn ibu abah...skng ni dia da pandai main ngn org lain..balik kg melaka pun da x kisah sgt...blh kwn ngn atuk..nenek...mak teh..pak uda...sume2 lah....dulu...mak aii...nak makan pun mcm x kenyang...kna tinggal kjap da melalak...la ni...suara dia aje yg bising kt umah..

Hadif pun da tido...besok bgn tido x tau ape vocab baru...n neuron kt otak berkembang...pagi td bgn je tdo...dia ckp ngan abah..." Apak(bapak) alau nyet akai ayu(kayu)...akai cut(kasut) "...almaklumlah kt kg aku tu bkn main byk monkey...da blh jd zoo...ermm...da kire panjang la ayat dia...Apak tu bapak aku...dia denga org panggil bapak dia pun ikut....plg bising klu dia nampak apak x pakai baju..." Apak x alu".......slagi tak pakai baju...slagi tu dia bising...hai...cucu sorang ni....

cukuplh utk ari ni...doa abah ibu ..Hadif jadik anak yg soleh...happy family..muaaahhh
0 Responses